>Φθιώτιδα: Σε ύφεση η κακοκαιρία – Αποκαθίσταται η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο

Posted on 4 Φεβρουαρίου 2011


>Μέχρι και το 1,5 μέτρο έφτασε το χιόνι στα ορεινά χωριά της Δυτικής Φθιώτιδας, ενώ από νωρίς το πρωί παρατηρείται ύφεση της κακοκαιρίας. Η χιονόπτωση συνεχίζεται χωρίς όμως ιδιαίτερη ένταση, γεγονός που επιτρέπει στα μηχανήματα να απομακρύνουν το χιόνι από το δρόμο ώστε να αποκατασταθεί η συγκοινωνία […]


Στο οδικό δίκτυο Λαμίας – Άμφισσας, από τις 5 το πρωί, τα μηχανήματα καθάρισαν το δρόμο από το χιόνι και έριξαν αλάτι και πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται χωρίς αλυσίδες. Μικρά προβλήματα παραμένουν στο 51ο χλμ Λαμίας – Άμφισσας, ενώ σε πολλά σημεία στην περιοχή του Μπράλλου το χιόνι έχει ξεπεράσει τα 70 εκατοστά. Η χιονόπτωση συνεχίζεται τώρα μόνο στα ορεινά χωριά.

Στο οδικό δίκτυο Λαμίας – Δομοκού που συνεχίζει προς Καρδίτσα, Τρίκαλα και Λάρισα μέχρι χθες τα μεσάνυχτα ζήσαμε εφιαλτικές καταστάσεις από νταλίκες που είχαν ντεραπάρει και εγκλωβισμένους οδηγούς ΙΧ για πολλές ώρες. Σε πολλά σημεία το χιόνι ξεπερνά τα 60 εκατοστά, ενώ η ύφεση της κακοκαιρίας από το πρωί επέτρεψε στα εκχιονιστικά να ανοίξουν το δρόμο. Από τα ξημερώματα η συγκοινωνία γίνεται χωρίς αλυσίδες. Η χιονόπτωση καλά κρατεί στα ορεινά χωριά, ωστόσο αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση που είχε διακοπεί από το χθες βράδυ σε δύο χωριά .

Στον δρόμο Λαμίας – Καρπενησίου σημειώνεται έντονη χιονόπτωση, κυρίως στην περιοχή του Τυμφρηστού όπου το χιόνι έφτασε το ένα μέτρο, με τα μηχανήματα της περιφέρειας προσπαθούν να κρατήσουν το οδικό δίκτυο ανοιχτό. Η συγκοινωνία αυτή την ώρα γίνεται μόνο με αλυσίδες.

Αποκλεισμένα παραμένουν 24 ορεινά χωριά στη Δυτική Φθιώτιδα και την Υπάτη, τα περισσότερα από τα οποία αποκλείστηκαν από το απόγευμα της Πέμπτης και μετά από την έντονη χιονόπτωση Το ύψος του χιονιού σε κάποιες περιπτώσεις έχει ξεπεράσει για το 1,5 μέτρο. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα είναι καθ΄οδόν και σύμφωνα με τους δημάρχους της περιοχής «αν διατηρηθεί η ύφεση της κακοκαιρίας, μέχρι το απόγευμα θα έχουν ανοίξει οι δρόμοι». Παράλληλα σε ορεινά χωριά που έχουν σημειωθεί διακοπές ηλεκτροδότησης από χθες το βράδυ, τα συνεργεία της ΔΕΗ περιμένουν να αποκατασταθεί η συγκοινωνία για να φτάσουν στα κρίσιμα σημεία και να επισκευάσουν τις βλάβες.

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία, δεν έχουν λειτουργήσει στην περιοχή του Δομοκού αλλά και τα περισσότερα στη Δυτική Φθιώτιδα, κυρίως της αδυναμίας των λεωφορείων του ΚΤΕΛ να φτάσουν στα χωριά και να μεταφέρουν τους μαθητές.