>Ηχηρό χαστούκι για τα …προεκλογικά TV δελτία

Posted on 12 Φεβρουαρίου 2011


>«…Είμαστε εδώ, να παρακολουθούμε τα γεγονότα, να σας ενημερώνουμε για όσα δεν μπορείτε να διαβάσετε αλλού» σας γράφαμε πριν λίγα 24ωρα. Βρήκαμε λοιπόν μια απόφαση του ΕΣΡ η οποία αποτυπώνει με ψύχραιμη ματιά όλο το σκηνικό των εκλογών που πέρασαν στη Στερεά. Δεν έχουν σημασία τα πρόστιμα που κάποια στιγμή μπορεί και να εξαφανιστούν. Σημασία έχουν όλα αυτά που καταγράφονται ότι συνέβησαν.
Οι διαπιστώσεις;
Μια φωτογραφία μιας ολόκληρης προεκλογικής περιόδου με χρόνους, αιτιολογία και συμπεράσματα […]


Σου δίνει μια απάντηση για εκείνα τα δελτία της λαμιώτικης TV τα οποία βλέπαμε όλο το προηγούμενο διάστημα. Δεν έχουμε την απόφαση ανάγκη, για να διαμορφωθεί γνώμη. Άλλωστε είναι κοινή αίσθηση. Όμως όταν το βλέπεις να αποτυπώνεται σε διαπερνά κάτι διαφορετικό.
Όταν διαβάζεις πως «από την απομαγνητοφώνηση των παραπάνω εκπομπών προκύπτει η επανειλημμένη προβολή των υποψηφίων Περιφερειαρχών Αθανασίου Χειμάρα και Κλεάρχου Περγαντά, ήδη Νομαρχών Φθιώτιδος και Βοιωτίας, αντιστοίχως. Εν αντιθέσει προς την επί μακρών προβολή των εν λόγω υποψηφίων, μόνον ολιγόλεπτη αναφορά έγινε στο σύνολο των υποψηφίων Περιφερειαρχών κατά την 16.9.2010, 17.9.2010, 19.10.2010 και 20.10.2010» κατανοείς γιατί περνάμε τις κρύες νύχτες συντροφιά με τούτους.
Όταν μάλιστα διαβάζεις πως «ασφαλώς ο τηλεοπτικός σταθμός παρέλειψε την αντικειμενική προβολή όλων των υποψηφίων και εντεύθεν την οφειλομένη ενημέρωση των τηλεθεατών. Για την εν λόγω εκτροπή ενδείκνυται όπως επιβληθεί στον τηλεοπτικό σταθμό η διοικητική κύρωση του προστίμου»

Όπως σε κάθε διοικητική αρχή από εκεί και μετά αρχίζουν τα μυξοκλάματα που πιάνουν τόπο και σε Ανεξάρτητες και εξαρτημένες αρχές. Συνταγματικά ή όχι κατοχυρωμένες.
Δεν τα λέμε εμείς η απόφαση τα λέει όλα αυτά και προσθέτει…
«Ενόψει των εκτεθέντων πραγματικών περιστατικών, λαμβανομένης υπόψη της βαρύτητος της παραβάσεως, του εξ 3.253.320,73 ευρώ ύψους της επένδυσης που έχει πραγματοποιηθεί από τον εν λόγω σταθμό και του γεγονότος ότι έχουν επιβληθεί στον αυτό σταθμό με τις αποφάσεις 404/21.12.2004 και 42/29.1.2007, διάφορες κυρώσεις, ενδείκνυται όπως το εν λόγω πρόστιμο καθορισθεί στο ποσό των 15.000 ευρώ»

Πάντως το κείμενο της απόφασης είναι αποκαλυπτικό και όρεξη να έχει κάποιος να διαβάζει τις 11 σελίδες της.

Advertisements
Posted in: ΣΧΟΛΙΑ