>Η κυβέρνηση "έστησε παγίδα" σε όσους "τακτοποίησαν" τους ημιυπαίθριους. Νέο χαράτσι τους περιμένει! (ανάνεωση) Το πήραν πίσω μετά το γενικό κράξιμο

Posted on 16 Φεβρουαρίου 2011


>Ένα νέο χαράτσι περιμένει τους περίπου 500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι έσπευσαν να τακτοποιήσουν για 40 χρόνια τους ημιυπαίθριους χώρους που είχαν κλειστεί παράνομα στα ακίνητά τους, στα πληρώνοντας ένα σεβαστό ποσό […]


Όπως προβλέπει τώρα, εγκύκλιος που έστειλε το υπουργείο Εσωτερικών προς όλους τους δήμους, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε από την τηλεόραση του Mega, το χαράτσι θα αφορά το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας αλλά και τα δημοτικά τέλη, και μάλιστα αναδρομικά από τις 28 Απριλίου του 2010.

Το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, που υπολογίζεται με βάση την αντικειμενική αξία ενός ακινήτου ή την τιμή ζώνης, χρεώνεται μέσω του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος και αποδίδεται ως έσοδο στους δήμους.

Για όσους έσπευσαν στις πολεοδομίες προς τακτοποίηση, ο ημιυπαίθριος χώρος αναγνωρίζεται πλέον ως κύριας χρήσης και συνυπολογίζεται με τους υπόλοιπους κύριους χώρους, άρα χρεώνεται με την καταβολή ΤΑΠ αναδρομικά από την εφαρμογή του νόμου.
Η ίδια εγκύκλιος προβλέπει ότι οι παραπάνω ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώσουν αναδρομικά σε δήμους και τα ανταποδοτικά τέλη, όπως το τέλος καθαριότητας και φωτισμού, τα οποία υπολογίζονται βάσει της επιφάνειας του ακίνητο.

Με πιο απλά λόγια, όλη αυτή η κοροϊδία.
Μας έβαλαν και αγοράσαμε σπίτι με δάνεια, δηλαδή με λεφτά που δεν είχαμε, άλλοι το χρωστάμε ακόμη και άλλοι μπορεί να τα έχουν ξοφλήσει και στη συνέχεια οι κυβερνήσεις τα φόρτωσαν με τόσους φόρους που αν δεν μπορούμε να τους ξοφλήσουμε, δεν πειράζει, θα μας πάρουν το σπίτι που με τόσους κόπους αγοράσαμε.
Αυτό είπε, μεταξύ άλλων ευφυημάτων και ο υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, την Τετάρτη στη Βουλή. Θα πουλήσουμε, δημόσια περιουσία που θα κατάσχουμε απ’ αυτούς που δεν έχουν να πληρώσουν τους φόρους και οι περισσότεροι το «έφαγαν» γιατί νόμισαν ότι ο Παπακωνσταντίνου ενοούσε τους έχοντες και κατέχοντες.
Λάθος, αυτοί έχουν και κατέχουν και θα κάνουν τα πάντα να τα κρατήσουν, αλλοίμονο σε μάς που δεν έχουμε μια για να πληρώνουμε όσα καθημερινά μας επιβάλλουν, αφού όλα τα χρήματα που παίρνουμε δεν φτάνουν ούτε για να επιβιώσουμε.
Το σπίτι που έχουμε αγαπητοί μας, είτε το έχουμε ξοφλήσει είτε όχι, δυστυχώς το χρωστάμε και θα το χρωστάμε μια ζωή και πάντα θα κινδυνεύουμε να το χάσουμε με τα κόλπα των κυβερνήσεων για να μας τα παίρνουν.

Πάντως μέσα στη γενική κατακραυγή για το νέο χαράτσι των ημιυπαίθριων, η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Ελλάδας, αναγκάστηκε να εκδώσει διευκρινιστική εγκύκλιο, που παραδέχεται μεν ότι έστειλε στους δήμους την εγκύκλιο για το χαράτσι, αλλά οι δήμοι δεν είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν.
Ντροπή!
Παίζουν με τη νομιμότητα και τον πόνο μας.

Ανανέωση (ώρα 3:30 μμ): Με πρωθυπουργική εντολή ανακλήθηκε η εγκύκλιος
Με εντολή του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου έγινε η απόσυρση της εγκυκλίου του υφυπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιώργου Ντόλιου, με την οποία αφηνόταν ανοικτό το ενδεχόμενο για αναδρομική χρέωση τελών στους «τακτοποιηθέντες» υμιυπαιθρίους.
Ο κ. Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, ζήτησε από τον «μαθητευόμενο μάγο» κ. Ντόλιο να μεταβεί στην αίθουσα της Βουλής και να προβεί σε σχετική ανακοίνωση, όπερ και εγένετο.

Advertisements
Posted in: ΕΛΛΑΔΑ